În căutarea apartamentului perfect #OurApartment

În urmă cu o săptămână postasem pe Instagram o poză cu un citat, New beginnigs în care am inclus un hashtag #OurApartment, urmând să vă dezvălui o altă secțiune a blogului pe care mi-o doream de foarte mult timp: Home & Lifestyle. Din prima clipă în care ne-am dorit să avem propria casă, locul nostru pe care să îl numim “acasă”, mi-am dorit să scriu pe blog, un jurnal al căutărilor noastre și sfaturi utile. Am început cu prima postare în care voi detalia cum a descurs căutarea apartamentului perfect pentru noi.

CĂUTAREA APARTAMENTULUI PERFECT. CE NE-AM DORIT:

Stând în chirie din anul 2015 într-un apartament “modern” în genul acela de blocuri ridicate rapid și din rigips, pentru a fi mai puțin costisitoare, primul criteriu pentru apartamentul nostru a fost legat de materialele folosite pentru pereții despărțitori. Ne-am dorit un apartament într-un bloc nou, în care să avem pereți mai solizi, din BCA.

Zona a fost al doilea criteriu. Inițial am început căutările fără prea mari pretenții, ne-am fi văzut în orice loc doar să fie locul nostru. După, atunci când era aproape să ne hotărâm să ne mutăm la ieșirea din oraș (Tomis Plus) am realizat cât de inconfortabil va fi. Traficul, distanța și faptul că eram în câmp deschis, într-o zonă în continuă dezvoltare dar nu suficient cât să ne distragă atenția. Am pus pe listă avantajele și dezavantajele, iar concluzia a fost că ne dorim un apartament în oraș. Avansând căutările și comparând prețurile, am descoperit un bloc nou, cu 4 etaje și apartamente cu 2 camere. Relativ bine compartimentat, bucătărie închisă, living și dormitor cu baie, suprafața era un mister, nu era cadastrul făcut, dar am estimat  noi la aproximativ 60mp. Aproape că ne vedeam mutați acolo. Termenul de finalizare era apropiat (aprilie 2016) și eram convinși că asta ne dorim… până să realizăm un alt detaliu. Tineri fiind, fără zeci de mii de euro în cont, urma să luam un credit Prima Casă, să plătim ani la rând și să ne punem întrebarea, dacă va apărea un copil în viața noastră, va trebui să ne mutăm și să o luam de la capăt?! Astfel, am început căutările urmărind un apartament cu 3 camere.

Compartimentarea a fost cea care ne-a restrâns căutările. Perfecțiunea zic eu, nu există. Un compromis tot îl faci. Indiferent dacă este mai mic sau semnificativ. În cazul nostru apartamentele cu 3 camere și în buget, nu ne satisfăceau cerințele. Ne doream spațiu, o împărțire eficientă dar și fără stâlpi sau grinzi evidente, să fie prin mijlocul livingului sau să traverseze toată camera. Atunci când deja începusem să fim dezamăgiți de ceea ce oferea piața, căutările întinzându-se pe parcursul unui an, am descoperit Lira Residences unde erau construite 8 blocuri, având disponibile apartamente cu 3 camere. Discutând cu responsabila de vânzări (Mariana) și prezentându-ne proiectul, am simțit că ne-am găsit în sfârșit apartamentul mult visat, pe care am și decis să îl cumpărăm la finalizarea lucrărilor.

 bloc-lira-residences-constantin-bobescu-constanta

Termenul de finalizare. Dacă vă doriți un apartament într-un bloc nou, trebuie să aveți răbdare și să vă luați o marjă mai mare de timp pentru lucrări și acte. Din proprie experiență vă spun că durează destul de mult, datorită birocrației. În cazul nostru, după achitarea avansului și semnării antecontractului în luna septembrie 2016 urmau să fie gata actele în luna decembrie 2016. De atunci, au tot apărut diverse termene datorită avizelor și actelor care nu erau gata, țin minte că și cei de la gaz au fost cumpărați de o companie, modificări în structuri șamd. În tot acest timp, am rezervat pentru o perioadă determinată un credit Prima Casă. Cu răbdare, actele au fost gata, imobilul a fost evaluat recent de către evaluatorul de la bancă și urmează să continuam demersurile pentru a obține finanțarea.

Confort și utilități. Pe lista noastră prioritatea a fost locul de parcare. Fiind sufocați de mașini în zona în care locuim, fără loc de parcare, la început pierdeam zeci de minute căutând un loc. Nervi întinși la maxim până să găsim o străduță la câțiva zeci de metri, unde puteam parca. În Lira Residences locul de parcare este privat, situat în curtea interioară, astfel putem sta fără griji și nu vom mai căra sute de metri cumpărăturile. Pe lângă locurile de parcare, avem spațiu verde și se va amenaja loc de joacă pentru copii. Camerele sunt împărțite bine, avem două băi și spațiu pentru dressing pe holul dormitorului privat. Balcon închis și hol generos. Ne-ar fi plăcut ca dormitoarele să nu fie unul lângă celălalt dar acesta a fost singurul compromis pe care l-am făcut. Fiind un cartier în continuă dezvoltare, strada Constantin Bobescu este asfaltată parțial (lipsește o parte în capătul străzii unde face legătura cu Baba Novac și acces rapid către VIVO! Constanța). În partea opusă accesul se face rapid de la sensul giratoriu Dezrobirii – Eliberării.

Apartamente noi - Lira Residences Constanța - În căutarea apartmanetului perfect

Locație Lira Residences Constanța

Acestea au fost criteriile noastre pentru alegerea zonei, blocului și a numărului de camere. Noi suntem mulțumiți de alegerea făcută și așteptăm să ne mutăm curând… urmează să revin cu o altă postare.

P.S Dacă sunteți în căutarea unui apartament, pe site-ul Lira Residences aveți prezentare video și informații utile.
Email: office@lira-residences.ro
Telefon: 0721 109 122

Voi ați fost în căutarea apartamentului perfect? Cum l-ați ales ? De ce criterii ați ținut cont?

Follow:
Share:

5 Comments

 1. Ana
  March 22, 2018 / 17:24

  Noi tot prin prima casa am luat. Dar ne am dorit sa avem totul aproape. Si avem: piata, farmacie, hypermarket, scoala, liceu! Aah…si parcare!!! Blocul are vreo 30 de ani dar e solid! Nu e in Cta…e in Navodari! Dar …fac 15 minute cu masina pana la Vivo…mai repede ajung eu decat altii care stau in partea opusa a orasului! Blocurile noi ridicate…sunt facute la repezeala si cu materiale ieftine! Si nu o spun eu…ci majoritatea!

  • Adina
   Author
   March 26, 2018 / 10:47

   Primul instinct este să ai totul aproape. La fel și noi, avem bancă, farmacie, magazin non stop etc. Așa este, unele chiar sunt făcute la repezează și cu materiale ieftine (pereți de rigips). Drept dovadă unde stăm în chirie (Cartierul Baba Novac/Blocurile lui Mazăre), dacă ai auzit de ele. Tata, având experiență peste 20 de ani în construcții în afara țării, a venit să arunce un ochi la acest bloc, să vadă ce și cum este făcut. Și ne-a zis că e ok 🙂

 2. Raluca
  March 22, 2018 / 20:46

  Felicitari! Vom fi vecini :)) Noi stam la Lira, dar in unul din primele 6 blocuri construite. Sunt curioasa cum va fi cand va mutati, dar la noi sa se aude orice de la vecini, chiar si cand vorbesc mai tare la telefon…

  • Adina
   Author
   March 26, 2018 / 10:56

   Mulțumim! Ce tare! Chiar nu știam că stați și voi în zonă 😀 Am auzit și noi acest lucru de la primele blocuri. Cel puțin în cazul nostru, nu cred că va fi așa. Sunt doar 2 apartamente pe etaj, pereții comuni sunt la hol/baia mică iar la dormitorul mare sigur vine în oglindă cu celălalt apartament. Ne gândisem să izolăm preventiv acest perete, dar așteptăm să vedem dacă chiar va fi cazul. Eventual zgomote vor fi de vecinul de sus, dacă va scăpa chestii pe jos etc. Mare trafic pe scară nu o să fie la noi, având în vedere că vom sta la etajul 2, va trece vecinul de lângă noi și 4 cupluri/familii de la etajele 3 și 4. Oricum suntem obișnuiți :)) Unde stăm în acest moment auzim chiar și când vibrează telefonul vecinului.Yay!

 3. O femeie
  April 7, 2018 / 18:38

  nici voi nu ati gasit aprt imediat,…8 luni am vizitat…si nou si casa veche in afara…Si mai voiam si credit ipotecar sa scapam de el in 15 ani. pana la urma am ales confortabil – langa scoala copilului, sa nu fie nevoie sa ne cumparam masina. E ceva mai scump aprt asa dar pana la urma peste 15 ani daca vrem sa il vindem, scoatem bani pe el mai multi decat am scoate daca vindem o masina upa 15 ani de folosinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *