Spray Ebelin pentru curățarea pensulelor

Spălatul pensulelor este partea cea mai “dificilă” a machiajului. Susțin asta deoarece în ultimul timp, nu am foarte mult timp la dispoziție. Mă machiez dimineața, las toate lucrurile pe care le-am folosit, așa cum sunt și fug la muncă. Am apelat la dublurile pensulelor, dar nu este o variantă tocmai accesibilă… Curățarea clasică a pensulelor, cu șampon durează cel puțin jumătate de oră. În plus, trebuie să aștept să se usuce… Ulterior, am descoperit alcoolul izopropilic (despre care am scris aici: Cum să îți cureți pensulele de machiaj cu alcool izopropilic). În 2 timpi și 3 mișcări erau gata. Singurul dezavantaj era mirosul puternic și înțepător dar pensulele puteau fi folosite imediat.

spray-pentru-curatarea-pensulelor-produse-dm-ebelinUitându-mă pe rafturile din Dm drogerie markt, mi-a atras atenția acest spray Ebelin. L-am cumpărat fără să stau pe gânduri. Era doar 9,69 lei și părea soluția ideală pentru diminețile în care pot curăța pensulele, chiar înainte de a mă machia.

spray-pentru-curatarea-pensulelor-produse-dm-ebelin-2Review Spray Ebelin pentru curățarea pensulelor

După ce am testat această soluție, timp de o lună, am revenit cu impresii:

Ambalajul mi se pare foarte practic. Este mic, conține 100ml și îl pot depozita oriunde. De asemenea, este prevăzut cu pompiță pentru pulverizarea produsului, evitând astfel irosirea sau vărsarea lui. În privința puterii de curățare, l-am folosit atât pentru pensulele cu firele sintetice cât și naturale. În ambele cazuri, rezultatele sunt mulțumitoare.

Eu am preferat să pulverizez de 2-3 ori pe lungimea perilor, urmând să le șterg pe o dischetă demachiantă până atunci când era curată și aproape uscată. În poza de mai jos, se poate observa că au fost necesare 2 dischete, pentru curățarea ei.

spray-pentru-curatarea-pensulelor-produse-dm-ebelin-3În cazul pensulelor pentru aplicarea fondului de ten sau corector, nu este atât de eficient și se consumă foarte mult produs.

Sunt mulțumită de acest produs, este o alternativă perfectă pentru zilele în care nu am timp să îmi curăț pensulele pentru machiajul ochilor. Mirosul este plăcut, dulce-floral, în comparație cu alcoolul izopropilic. Pensulele se usucă rapid și pot fi folosite imediat.

Alte detalii despre ingrediente, proveniență etc. sunt în poza de mai jos.

spray-pentru-curatarea-pensulelor-produse-dm-ebelin-4Ce metodă/produse preferi pentru a curăța pensulele de machiaj? Cum ți se pare acest spray Ebelin?

Follow:
Share:

14 Comments

 1. stoica claudia
  March 16, 2016 / 23:44

  Interesant

 2. March 17, 2016 / 09:43

  În toamnă l-am cumpărat și l-am depozitat așa bine că am uitat complet de el. Trebuie să-l pun la treabă! 😀

  • Adina
   Author
   March 17, 2016 / 15:06

   Hahahaha! Propun să îl scoți de la “naftalină” 😀 E util când ești pe fugă…

  • Adina
   Author
   March 17, 2016 / 15:06

   Ce nu ți-a plăcut la el?! Chiar sunt curioasă…

   • March 17, 2016 / 15:21

    Pai, nu curata bine pensulele. Cele pentru ochi cat de cat se curata, dar celelalte chiar deloc. 🙂

    • Adina
     Author
     March 17, 2016 / 15:29

     Eu pentru pensulele de ochi îl folosesc și e perfect 😀 Foarte accesibil, nu are miros neplăcut… e o variantă foarte bună pentru zilele în care nu am timp să le spăl cu apă și șampon 😀

 3. Vali
  March 17, 2016 / 14:45

  Nu-L recomand … Ataca pensulele…

  • Adina
   Author
   March 17, 2016 / 15:05

   Ne poți da mai multe detalii? Este posibil în timp să atace firele naturale. Eu îl recomand ca alternativă pentru acele zile, atunci când nu avem timp să le spălăm și avem nevoie urgent de ele 🙂 Eu chiar nu m-aș vedea, seara după 12 ore de muncă, să spăl pensule în baie… pentru a doua zi.

 4. March 17, 2016 / 16:28

  L-am luat și eu recent la recomandarea unei prietene. Aveam o mare problema cu burețelul de la Real Techniques că oricât l-aș fi curățat, nu ieșea deloc fondul de ten din el și rămânea oarecum plin cu produs în el.
  L-am încercat și m-a impresionat :D. Nu mă așteptam să-mi curețe burețelul atât de bine. Ce-i drept am folosit ceva din el, am dat multe puf-uri ca să-l îmbib bine, dar eu zic că merită :D.

 5. March 17, 2016 / 16:36

  Am exact aceeasi parere despre el! Am scris si eu pe blog! 🙂
  Pupici

 6. March 17, 2016 / 16:36

  Am exact aceeasi parere despre el! Am scris si eu pe blog! 🙂
  Pupici

 7. March 18, 2016 / 12:13

  Data viitoare când ajung în DM știu clar ce produs vânez.

 8. ghelbere elena
  March 22, 2016 / 16:50

  Interesant, am sa-l cumpar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *