M-am mutat… pe WordPress să învăț SEO

     De multe ori m-am gândit la această schimbare, dar de fiecare dată mă cuprindea o frică… o frică de ceva nou. Realizam cât îmi este de drag blogul, platforma pe o foloseam de 4 ani și abia când mă obișnuisem cu ea și tot ce implica modificări și template-uri. Dar mi-am făcut curaj să mă mut pe WordPress să învăț SEO. Toată nebunia a plecat de la campania de  susținere a bloggerilor și serviciul de creare website inițiat de cei de la Thecon și faptul că stagnam pe Blogger. Acum, SEO nu mi se mai pare atât de complicat și am idee ce trebuie să fac pentru a fi indexate articolele mele, cu ajutorul unui plugin numit Yoast SEO.

     Știam tot ce este mai bun pentru mine, mă încuraja și gândul că în cei 4 ani de blogging am învățat câte ceva iar ceea ce va fi pe WordPress mi se va părea la fel de simplu. Mutarea propriu zisă, a durat câteva zile, fie din cauza lipsei de template și tot am amânat…sau  pentru a se actualiza domeniul pe server.

blog,seo,wordpress,letsbegorgeous

     Acum, am un template care mi-a plăcut, este simplu de navigat și apar mai multe postări pe pagina principală. Logo-ul încă nu este ceea ce mi-am dorit, este provizoriu, dar sper să îl pot crea cât mai curând. Platforma WordPress încă mi se pare ciudată, poate că m-am obișnuit cu Blogger, unde totul era atât de simplu. În schimb, aici pot construi orice nu aș fi avut acces pe Blogger.

     Cei de la Thecon m-au ajutat cu mutarea articolelor, instalarea temei și o analiză SEO. În tot acest timp, am schimbat mail-uri iar la un moment dat ne-a fost mult mai ușor să discutăm telefonic. Au făcut tot ceea ce se putea face, pentru mutarea mea pe WordPress. Mail-ul pe care îl aveam de pe platforma GoDaddy, unde era înregistrat domeniului meu www.letsbegorgeous.com, din păcate nu o mai pot folosi… îmi era atât de drag. Dar, cum orice lucru poate fi rezolvat, s-a transferat adresa pe server iar acum îl pot folosi pe interfața Roundcube Webmail de la HostVision.

     Hmmm, cam atât pot spune despre această experiență… din punctul de vedere al unui blogger de Beauty & Fashion. Dacă te-am făcut curioasă și ai nevoie de sfaturi/ întrebări sau îți dorești să își îmbunătățești blogul, participă la campania de susținere a bloggerilor lansată de Thecon.

Vă pup!

Follow:
Share:

8 Comments

 1. November 7, 2015 / 11:00

  eu am fost pe blogger acum vreo 8 ani, dar n-am rezistat mult si m-am putut pe wordpress. singurul lucru care mi se parea mai ok la blogger era ca puteam sa pun ce tema voiam eu. odata cu mutarea pe domeniu si host propriu, n-am mai avut problema asta la wordpress si fac ce vreau 😀
  si eu folosesc acelasi plugin de seo, e foarte util
  welcome to wordpress! <3

  • Adina
   Author
   November 13, 2015 / 13:18

   Eu mă obișnuisem…era acel colțișor pe care îl știam cel mai bine. Acum, e o lume nouă…învăț, testez, încerc. Per total, după 3 săptămâni de schimbări și alte nebunii, pot spune că îmi place, este ok.
   Da, într-adevăr, este foarte util puginul de SEO… acum știu ce am de făcut 😀
   Te pup :*!

 2. November 7, 2015 / 11:50

  Am si eu un blog pe WordPress.
  Putem sa schimbam Impresii idei.

  • Adina
   Author
   November 13, 2015 / 13:19

   Super! Felicitări pentru blog :*

 3. November 8, 2015 / 11:18

  Felicitari!!! <3 <3 <3
  Eu inca nu mi-am facut curaj sa trec pe hosting, dar poate voi avea curajul la anul, in februarie zic.
  Te pup!

  • Adina
   Author
   November 13, 2015 / 13:19

   Da, ai putea să faci câteva schimbări dar cât mai repede… că dacă te obișnuiești cu blogger, vei face ca mine. Abia după 4 ani mi-am luat inima în dinți să încerc :))
   Pupici :*

 4. November 13, 2015 / 11:49

  Si eu folosesc acest plugin de care ai mentionat tu…inca invat! 😀
  Si eu am fost pe Blogspot un an de zile, insa e clar ca WordPress e mult mai fain, mai complex si mai frumos, ca aspect! Am facut mutarea si eu in urma cu cateva luni si sunt multumita de rezultat!!! Te vei obisnui cu platforma!
  Pupici

  • Adina
   Author
   November 13, 2015 / 13:21

   Oh! Și eu mă uit câte am de învățat… e o lume nou și interesantă în același timp. Acum putem schimba impresii 😀 Observasem că și tu te-ai mutat pe WP! De atunci am zis, gata… trebuie să îmi fac și eu curaj.
   Te pup scumpo :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *