Cum să îți cureți pensulele de machiaj cu alcool izopropilic
Cel mai bun start a unei zile perfecte, pentru mine îl reprezintă machiajul. După, pot savura pe fugă, o cafea tare și să înfrunt fiecare provocare din acea zi… În urma mea, rămân pensulele murdare dar nici nu am timpul și răbdarea necesară pentru a le curăța imediat după ce le-am folosit… astfel, a doua zi, fie am nevoie de o altă pensulă curată (am apelat la partea costisitoare, de a avea dubluri) sau să le curăț pe cele folosite anterior (ceea ce se întâmplă mai rar)…
Dacă dublura este murdară, apelez la planul de rezervă : aplicarea fondului de ten cu degetele.
Ei bine, nu e tocmai ok, nu se întinde perfect și bineînțeles, nu are același aspect… dar poate fi o soluție de moment. Totul până când am descoperit cât de ușor poți îndepărta fondul de ten de pe pensule cu ajutorul alcoolului izopropilic.
Cum să îți cureți pensulele de machiaj:
- Evident, vei avea nevoie de alcool izopropilic pe care îl poți cumpăra din diverse magazine sau online. Prețul său este unul foarte accesibil, pentru o cantitate mare de produs pe care îl poți folosi foarte mult timp. Este cea mai bună alternativă a soluțiilor pentru curățarea pensulelor de machiaj costisitoare și care vin într-o cantitate relativ mică (200-300ml).
- Un recipient mic, eu îți recomand unul rotund, mic castronel sau orice ai la îndemână
- Lavetă de microfibră sau un prosopel
Pentru început, vă recomand să deschideți geamul în baie/cameră sau să desfășurați această activitate afară. Turnați o cantitate mică de alcool în recipient/castronel și cu mișcări circulare, înmuiați puțin pensula în alcool. După acest pas, tot cu mișcări circulare, frecați ușor pensula de prosopel sau lavetă până aceasta se curăță și evident se usucă în același timp. Sau puteți șterge pensulele pe prosopel/lavetă îmbibată cu alcool.
Dacă fondul de ten este unul persistent sau orice alt produs (blush cremă, farduri, bronzer etc.) pe care l-ați folosit cu pensula, puteți repeta pasul fără nici o problemă.
Este cea mai bună alternativă atât pentru timpul și bănuții economisiți cât și pentru dezinfectarea pensulelor. Acest alcool are proprietăți antiseptice și astringente în același timp, deoarece se usucă foarte rapid.
Tu cum îți speli pensulele de machiaj? Ce metode folosești?