Frumusețea… doar o iluzie?

    Dimineața este atunci când mă trezesc uitându-mă în oglindă… atunci văd acel chip care așteaptă să fie răsfățat cum se cuvine. Se spune că dimineața ești cea mai frumoasă și tenul tău radiază, dar fără cosmetice și un ritual de îngrijire complex, țin să cred că frumusețea este trecătoare, pur și simplu trăsăturile feței sunt catalogate ca fiind frumoase, dar acnea, punctele negre și ridurile sunt frumoase oare? Mă gândesc că noi femeile, rar avem încrede în noi și mereu ne ascundem după măști cu zâmbete încercând să mascăm fiecare imperfecțiune cu un produs cosmetic. Iată că ajungem să folosim și zeci de produse, pe fugă în fiecare dimineață, pentru că atunci când ieșim afară să fim frumoase.
 
     Frumusețea… este ea o iluzie, un lucru ascuns, într-un recipient magic, o cutie colorată sau un tub misterios? Haideți să aruncăm o privire mai jos ce avem nevoie pentru a ne “înfrumuseța” :

 • Pentru început, tenul trebuie curățat de impuritățile acumulate pe timpul nopții și avem nevoie de un gel spumant, demachiant/loțiune micelară și o cremă hidratantă.
 • Machiajul sprâncenelor, care adesea poate fi unul simplu prin creionare sau complex unde avem nevoie de fard, creion, ceară.
 • Următorul pas este machiajul ochilor unde vom folosi o bază de machiaj/primer, fard pentru illuminare, farduri nude/colorate, tuș de ochi sau creion, mascara / gene false etc.
 • Pentru conturarea feței, în cel mai simplu mod, putem folosi o pudră bronzată dar un machiaj complex implică corectarea trăsăturilor feței cu iluminator, corector șamd.
 • Tenul cu probleme îl putem ascunde cu ajutorul unui fond de ten cu acoperire medie spre mare, iar zonele cu imperfecțiuni le putem masca cu un corector. Tenul se fixează cu pudră fie compactă sau liberă iar pomeții cu un fard de obraz pudră sau cremă.
 • Buzele necesită hidratare, aplicând balsam iar mai apoi creion pentru definirea formei și ruj.
 • Întregul machiaj trebuie fixat cu un spray special, adesea având efect matefiant și va menține machiajul intact întreaga zi.
În cea mai mare parte am parcurs o rutină de machiaj ideală conținând produsele necesare unui machiaj complex. Exceptând câteva produse din cele enumerate mai sus, majoritatea fac parte din machiajul pe care l-aș purta zilnic doar dacă aș avea timp să îl execut. De obicei nu îmi conturez fața iar machiajul ochilor este unul mult mai simplu, conturându-mi ochii cu țuș dar în principiu urmând toți pașii de mai sus.
Răfoind un magazin online care comercializează și cosmetice aoro.ro , mi-am amintit o veche dorință de-a mea : Urban Decay Naked 3… cea mai frumoasă paletă de farduri UD. Prețul destul de ridicat m-a împiedicat să o achiziționez… până când am descoperit pe aoro.ro copia perfectă a acestei truse, de la Makeup Revolution numită Iconic 3 la doar 37 lei.

Nu știu cum s-a nimerit, o adevărată coincidență, lângâ acest produs este gelul eyeliner Maybelline după care suspin de foarte mult timp. Nimic nu se compară cu un gel eyeliner, din punctul meu de vedere… nici un tuș nu mi se pare îndeajuns de bun încât să se compare cu el.

Nici nu am mai stat pe gânduri, am plasat comanda pe aoro.ro imediat. Din câte am observat pe site, dacă plasez astăzi comanda poate ajunge pe 27februarie, mai exact în 2 zile… perfect pentru a folosi aceste produse în cadrul marelui eveniment din Constanța și anume : Întâlnirea bloggeril♀r constănțeni pe care îl aștept nerăbdătoare.

Ce produse folosiți adesea în machiajul tenului/ochilor? Ați comandat vreodată produsele dorite de pe Aoro?

Follow:
Share:

2 Comments

 1. CristinaB
  February 24, 2015 / 14:10

  Si eu am o paleta de la Make-up Revolution, tot de pe Aoro si imi place la nebunie. culorile sunt pigmentate si rezista bine chiar si fara baza. Astazi am plasat o comanda pe site si pe 26 cred ca o sa ajunga.

  http://beautywithcriss.blogspot.com

 2. February 25, 2015 / 10:43

  Nu folosesc eu prea mult machiaj, sunt zile in care chiar de loc, dar sfaturile tale sunt foarte utile! Mersi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *