FAKE Too Faced Better Than Sex ?!

Fake mascara Too Faced Better Than Sex comparatie original

FAKE Too Faced Better Than Sex ?!

Sigur ți s-a întâmplat să vezi un produs pe care îl dorești de foarte mult timp iar acesta să fie la un super preț. Tentația e mare, te gândești că economisești ceva bănuți dar riști să te alegi cu un produs fake/replică/chinezărie. Sunt produse care copiază originalul dar, din punct de vedere vizual, nu conțin aceleași ingrediente sau formule. Ce mă deranjează cel mai sunt este faptul că acestea imită atât de bine originalul iar unele persoane vând aceste produse drept originale. Susțin că nu există fake-uri și produsele comercializate de ei sunt 100% originale.

De cele mai multe ori, această marfă este fabricată în China, ulterior fiind comercializată pe Ebay/AliExpress, la prețuri modice. Bineînțeles, există și alte fabrici în Europa unde se produc, faptul că nu sunt din China nu este un criteriu de originalitate. Dacă ne-am gândim la calitatea acestor produse, nu vom face greșeala de a le comanda. Acestea nu sunt testate dermatologic, conțin substanțe nocive (Plumb, Mercur, Arsenic etc.) și nu au nevoie de aprobări/teste pentru a fi scoase pe piață. Înainte de a folosi astfel de produse, gândiți-vă ce puneți pe tenul vostru, în ochi sau pe corp…

Tot la acest capitol menționez produsele de tip replică legală* sunt produse care imită peste 40% din înfățișarea produsului dar sunt comercializate de branduri care au fabrici proprii iar produsele sunt supuse anumitor teste, ingrediente verificate & aprobate. Aici putem menționa branduri precum Makeup Revolution unde puteți găsi spre exemplu celebrele blush-uri în formă de inimioară de la Too Faced, dupe-uri ale paletelor de la Urban Decay Naked 1/2/3 iar lista continuă.

EXISTĂ MASCARA TOO FACED BETTER THAN SEX FAKE?!


Este unul dintre cele mai populare produse pentru gene și disponibil pe piață de câțiva ani. Având în vedere că nici nu se lansează oficial unele produse și sunt disponibile replici. E clar! Cele mai populare produse au replicile lor.

La o simplă căutare pe google, această mascara apare în milioane de rezultate. Căutând mai atent pe AliExpress și alte site-uri care vând așa zisele chinezării se găsesc replici, nu chiar 100% inscripționate. Având originalul terminat, comandat din USA prin intermediul prietenei mele Elisa, am decis să îmi cumpăr unul la un super preț din România. Îmi era la îndemână, ajungea în 2-3 zile… Toate bune și frumoase până l-am primit.

Original și Fake Too Faced Better Than Sex

La început, am studiat cutia și părea să fie identică cu cea din Sephora. Am făcut o mică comparație deoarece nu aveam cutie originală de la el. Mascara pe care o am eu este dintr-un set Too Faced disponibil doar în USA – Too Faced All you need is love makeup.
De la prima vedere am știut că este ceva în neregulă. Fonturile erau diferite la ștanțare. Brandul Too Faced era mai evident pe fake iar literele de pe Better Than Sex erau mai pline. Culoarea fake-ului este mai intensă. Inițial m-am gândit că într-un an se pot schimba multe, poate cei de la Too Faced fac acum mascara cu o nuanță puțin mai intesă sau cel pe care îl aveam eu, de la atâtea utilizări să devină mai deschis la culoare. Dar se poate vedea clar diferența.
Am observat și lipsa etichetei unde se găsesc informații precum, brandul, țara în care a fost fabricat, data de expirare valabilă de la deschidere etc. Să nu uităm de batch code 😉 Ce este BATCH CODE? Este un cod ștanțat pe fiecare produs, cu el se poate verifica data fabricației, brandul și atestă originalitatea produsului. Pe lângă lipsa etichetei, fake-ul avea și o formă aplatizată.

Mai departe, am deschis tubul și avea un singur filet și ceva mic inscripționat. Având originalul în cealaltă mână, am vrut totuși să îl compar cu pozele de pe pagina oficială de facebook Too Faced. Peste tot se poate vedea că mascara original are 2 filete plus partea de jos pentru închidere. Aceste detalii se pot vedea cu ușurință în poză:
Alt lucru sesizabil este greutatea mânerului/aplicatorului. În capăt, produsul original pare să fie greu și conține o bilă. Sună ciudat dar așa se simte. Diferența între pensule este una destul de mică.

FAKE Too Faced Better Than Sex comparatie mascara

FAKE Too Faced Better Than Sex

Ultimul lucru pe care l-am sesizat, pe lângă înfiletarea lui rapidă, nu se bloca la fel precum cel original. În plus, marginea roz era mult mai mare și interiorul diferit.

CONCLUZII:


Sper că se observă clar diferențele între cele două produse, am încercat să le prezint cât mai amănunțit. Produsul pe care l-am luat eu, FAKE Too Faced Better Than Sex are o adevărată poveste… Persoana care mi l-a vândut susține “Că nu există fake-uri la Better Than Sex”, este scos din fabrică (Italia) iar singura diferență este lipsa etichetei. După o întreagă discuție pe grupul de vânzări, cele care vând astfel de produse susțin că sunt originale, au mici defecte și sunt scoase din fabrică. Ei bine, vă zic și părerea mea. Este logic dacă un produs, are un defect la ambalaj/perie/culoare, va fi scos de pe bandă înainte să fie umplut cu produs/lipit eticheta/inscripționat cu batch code etc. Iar până să ajungă un astfel de produs în ambalaj mai este cale lungă…

Pentru o diferență de câteva zeci de lei, nu merită să vă riscați sănătatea. Nu credeți astfel de povești! Alegeți originalul și din surse de încredere: comenzi pe de site-ul original Too Faced, “magazine mari” precum Sephora și așa mai departe. Nu vă lăsați păcălite! Dacă vreți să econimisiți câțiva bănuți, așteptați reducerile sau cereți un card Sephora.

– Preț în Sephora 115lei
– Preț fake începând cu 40lei

Follow:
Share:

12 Comments

  1. March 23, 2017 / 17:16

    Tin minte ca spuneai intr-un grup de vanzari ca nu exista fake dupa acest produs.
    Se pare ca exista…la orice produse high-end trebuie sa existe fake-uri…din pacate!

    • Adina
      Author
      March 23, 2017 / 17:27

      N-am zis eu că nu există fake 😀 Cred că ai înțeles greșit. Ar fi și culmea să susțin așa ceva! Am făcut comparația între produsul primit și cel original, fără să specific de unde a fost cumpărat, tocmai pentru a vedea și alte produse achiziționate de alte persoane.

      • March 24, 2017 / 13:59

        Ah inseamna ca alta fata sustinea ca nu exista fakee pentru acest produs..
        Stiu ca “tipa” pe acolo :))
        Scuze de confuzie! 😀

  2. March 23, 2017 / 17:43

    Total de acord.Ma bine nu fac o achizitie daca nu am suficiente resurse decat sa imi cumpat un fake care imi poate dauna.

  3. March 23, 2017 / 18:33

    Foarte bun articolul si explicativ. Avand originalul si fake-ul e usor sa deosebesti produsele. Insa fara original mi se pare cam greu…de aceea genul asta de articole sunt foarte utile 🙂

    • Adina
      Author
      March 23, 2017 / 19:45

      Da. asta e clar! Probabil dacă nu aș fi avut acest mascara nu aș fi sesizat diferențele…

  4. March 23, 2017 / 18:36

    Mama! Nici nu stiam ca exista fake/replica dupa Better than sex :))
    Sustin parerile tale, e foarte important sa stim ce aplicam pe fata, poate acum nu constientizam, insa se vor vedea efectele dupa 30 de ani. Ideea e ca eu am nimerit fake cumparat chiar din Sephora. Si nu am fost prima persoana care a patit asta. Am dat un search pe Google si am gasit articole scrise pe tema asta, cu bloggerite atat de la noi din tara, cat si din US care sustineau asta. E trist cand se intampla asta si mai trist e ca dam banii cu gandul ca mergem la sigur. Cred ca cea mai buna varianta e sa le luam direct de la producator/brand, evident atunci cand avem oportunitatea. Ca multe dintre ele inca nu sunt de sine statatoare la noi in tara, ci importate si redistribuite prin agenti comerciali.

    • Adina
      Author
      March 23, 2017 / 19:44

      Stau și mă gândesc cum se poate așa ceva… Sephora să vândă fake-uri. Sigur sunt de vină importatorii care ar putea să bage și fake-uri printre marfa bună sau angajații să schimbe produsele în magazin. Ce anume ai cumpărat și era fake? Parfum ceva?!
      Eu în marea majoritate a cazurilor mi le cumpăr din USA datorită prietenei mele iar din țară, mai rar. Nu-mi vine să dau atâția bani când în USA pe site-ul oficial e mult mai ieftin sau au reduceri. Prefer să aștept câteva luni și să fie originale, în plus plătesc și mai puțin iar transportul nu e așa o mare problemă pentru mine.

  5. fashiondoctor
    March 23, 2017 / 23:07

    nu merita, clar! nu am nimerit niciodata fake-uri.

  6. Ana Maria
    March 24, 2017 / 14:17

    Din păcate, am întâmpinat și eu o problemă, pentru că m-am zgârcit la câțiva lei, când puteam foarte bine să achiziționez produsul din Sephora. La mine lipsea batch code-ul, produsul cică ar fi fost luat din Debenhams, însă mă îndoiesc profund de acest lucru, având în vedere că în momentul în care i-am explicat vânzătoarei de ce nu este original, unde ar fi trebuit să fie codul, mi-a zis că de fapt nu e acolo, că nu știu ce makeup-artist i-a spus ceva, mai pe scurt: a început să fabuleze. Partea „tristă” e că sunt atâtea poze edificatoare pe internet, atâtea detalii, încât doar din lipsă de informare sau din ignoranță te poți păcăli cu un produs contrafăcut. Poate sunt eu prea rea, însă instinctul nu mă lasă să o cred. Una peste alta, totul e bine când se termină cu bine. A acceptat returul și mi-am primit banii înapoi, dar asta după niște certuri. S-a supărat că am făcut postare pe grup, că doar puteam să-i spun doar ei, dar de ce să mai păcălească și alte persoane? Am „salvat” pe cineva de la a cumpăra de la ea, iar asta mă bucură mult.
    PS: sunt prima dată pe blogul tău, mi-a atras atenția titlul și mă bucur că l-am descoperit. E foarte frumos, pozele sunt calitative și îmi place că ești sinceră(lucru demonstrat prin intermediul acestui articol), că spui lucrurilor pe nume și nu ascunzi mizeria sub preș. Te pup!

  7. Alina G.
    March 25, 2017 / 23:59

    Sunt de acord ca produsele fake sunt foarte nocive, dar haideti sa nu fim naive: pana si produsele asa-zise calitative de la firme mari gen MAC au in compotizie o groaza de metale periculoase. Tocmai din aceasta cauza FDA in SUA incearca sa preia controlul asupra calitatii produselor de makeup si sa poata implementa anumite reguli in aceasta aerie deoarece prea multe produse contin toxice.

    Daca la fakeuri ne asteptam de la mizerii de genul, in niciun caz brandurile asa zise celebre nu au o scuza sa puna arsenic, cadmiu, cobalt. etc. Sper ca v-am trezit macar curiozitatea sa aruncati un ochi pe link-ul de la FDA. Si daca folositi produsele din lista, aruncati-le cat mai curand!

    https://www.fda.gov/Cosmetics/ProductsIngredients/PotentialContaminants/ucm452836.htm#S1F

  8. Georgiana
    November 21, 2018 / 00:02

    Super articol! Mulțumesc pentru informații!
    P.S. mă bucur că ești din Constanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *